Maat­regelen voor con­tinuïteit van de zorg

Vanuit mijn betrokkenheid bij onder andere de jeugdhulpsector word ik vaak geconfronteerd met het gebrek aan continuïteit van de zorg voor jongeren en ouders. Dat wil zeggen: er is veel verloop onder het personeel (mensen vinden de werkdruk hoog en zoeken naar een andere baan of worden ziek). Dit leidt dan tot grote ontevredenheid van jongeren en ouders maar soms tot ook tot verontrustende situaties waarbij de veiligheid van een kind in het geding komt. Het raakt de kwaliteit van de zorg en daarmee is het vaak een onderwerp van gesprek bij cliëntenraden. Tegelijkertijd is de reactie van de organisatie vaak ook machteloos van aard. Er wordt gewezen naar afspraken met gemeentes en beperkte budgetten.

Voorbeelden?

Zijn er voorbeelden van organisaties en/of cliëntenraden die zelf met oplossingen kwamen om een probleem als dit (of iets soortgelijks) aan te pakken? Die zou ik heel graag horen! 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese