Wat vinden bes­tuurders, zorgkan­toor en raadsleden belangrijk in het kwaliteitsbeleid en in het kwaliteitsplan?

Wat vinden bestuurders, zorgkantoor en raadsleden belangrijk in het kwaliteitsbeleid en in het kwaliteitsplan? Waar lopen zij tegenaan in het proces en hoe hebben zij met elkaar het gesprek om zo tot een nog betere kwaliteit van zorg te komen voor de cliënten?

Tijdens de Week van de Medezeggenschap 2021 waren er een drietal bijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan met een bestuurder, een cliëntenraadslid en het zorgkantoor over het kwaliteitsplan. We gingen onder andere in op het proces, de (wederzijdse) verwachtingen en de dilemma’s. 


Terugkijken gesprekken

In de gesprekken keken we vanuit de verschillende perspectieven hoe er gewerkt wordt aan het gezamenlijk doel om de kwaliteit van zorg voor de bewoners goed te houden en te verbeteren.

  • “Vertrouwen in elkaars rol”: Gesprek met Toine van Kollenburg (CZ zorgkantoor), Mariska Roeters, (bestuurder) en Anna Laeven (cliëntenraad).
  • “Kwaliteitsplan met gezamen­lijk doel”: Gesprek met Jarcine Spaander (Bestuurder King Arthur groep) Jacques van der Horst (Cliëntenraadslid Villa Spes Nostra en Voorzitter landelijke cliëntenraad Korian) Rachel Pieters (VGZ Zorgkantoor) Sander Weijtboer (Zorgkantoor, Zilveren Kruis).

We hopen dat de gesprekken wellicht weer andere invalshoeken of inzichten geven en zijn ook benieuwd welke vragen jullie zouden hebben voor bestuurders, zorgkantoor en de leden van de cliëntenraad. 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese