Wat vinden bes­tuurders, zorgkan­toor en raadsleden belangrijk in het kwaliteitsbeleid en in het kwaliteitsplan?

Wat vinden bestuurders, zorgkantoor en raadsleden belangrijk in het kwaliteitsbeleid en in het kwaliteitsplan? Waar lopen zij tegenaan in het proces en hoe hebben zij met elkaar het gesprek om zo tot een nog betere kwaliteit van zorg te komen voor de cliënten?

Tijdens de Week van de Medezeggenschap hebben we een drietal bijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan met een bestuurder, een cliëntenraadslid en het zorgkantoor over het kwaliteitsplan. We gaan onder andere in op het proces, de (wederzijdse) verwachtingen en de dilemma’s. 

Ter inspiratie linken we alvast een artikel over gedeeld leiderschap, een methode van medezeggenschap die wordt toegepast bij de King Arthur Groep, waar Jarcine Spaanders bestuurder is. Jarcine sluit ook aan bij de bijeenkomst van woensdag 6 oktober.

Op maandag 4 oktober sluit Lia de Jongh (bestuurder Topaz) aan en op dinsdag 5 oktober Mariska Roeters (bestuurder ZZW).

We hopen dat de gesprekken wellicht weer andere invalshoeken of inzichten geven voor de deelnemers en zijn ook benieuwd welke vragen jullie hebben voor de bestuurders, zorgkantoor en de leden van de cliëntenraad. 


4=5=6 oktober: in gesprek met de bestuurder, cliëntenraad en zorgkantoor over het kwaliteitsplan

  • Maandag 4 oktober – 10:00-11:00 uur met medewerking van Lia de Jongh – bestuurder Topaz, Zorgkantoor en cliëntenraadslid
  • Dinsdag 5 oktober – 10:00 – 11:00 uur met medewerking van Mariska Roeters – bestuurder ZZWD, Zorgkantoor en cliëntenraadslid
  • Woensdag 6 oktober – 13:00 – 14:00 uur met medewerking van Jarcine Spaander – bestuurder King Arthurgroep – Zorgkantoor en cliëntenraadslid

Wil je deelnemen aan een van de sessies Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over kwaliteitsplan tijdens de Week van de Medezeggenschap? Ga naar www.weekvdmedezeggenschap.nl, bekijk het programma en meld je aan! 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.