Aangenaam, Mariëlle Cuijpers adviseur belan­genbehar­tiging bij LOC Waar­devol­le zorg

Geplaatst op 8 maart 2022

“Sinds januari 2022 werk ik als adviseur belangenbehartiging voor LOC Waardevolle zorg. Eerder was ik al bij het netwerk betrokken als adviseur communicatie en als tekstschrijver voor het tijdschrift Zorg & Zeggenschap. 

Sinds ruim dertig jaar zet ik me in voor zinvolle veranderingen in het maatschappelijk domein: Meer ruimte voor de leefwereld van mensen in het zorg en welzijnsbeleid en zorg die begint bij relaties tussen mensen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en in zingeving en deed op jonge leeftijd al ervaringen op met zorg. Bij het netwerk van LOC Waardevolle zorg voel ik me thuis. Graag neem ik mijn kennis en ervaringen mee om het doel van LOC Waardevolle zorg te bereiken dat ieder mens een waardevol leven leidt.”

Wat is een belangenbehartiger?

“Als belangenbehartiger vertegenwoordig ik LOC Waardevolle zorg om mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben een stem te geven en tot hun recht te laten komen. Ik signaleer en luister naar knelpunten, problemen en vragen vanuit cliëntenraden en van de vernieuwingsbewegingen. Voor ons staat altijd de mens voorop. Dit blijf ik onder de aandacht brengen. Dit doe ik zowel in het LOC-netwerk als daarbuiten.”

Wat ga ik doen?

“LOC werkt in een groot netwerk van mensen, professionals en organisaties. Bijvoorbeeld in de politiek, bij branche- en beroepsorganisaties en patiënten- en cliëntenorganisaties. Met al deze partijen onderhoud ik contacten. Dat gebeurt tijdens bijeenkomsten, via brieven en e-mails en in persoonlijke gesprekken. Hierbij werk ik natuurlijk samen met de LOC-adviseurs, communicatiemedewerkers en coördinatoren. Om goed op de hoogte te blijven volg ik ook actualiteiten, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen.”

Hoe ben ik bereikbaar?

“Belangenbehartiging is teamwork bij LOC. Behalve het doorgeven van signalen aan mij, kun je met al je reacties of vragen telefonisch elke werkdag terecht bij de LOC Vraagbaak via 030 2843200 of mailen naar vraagbaak@loc.nl. Ook staan de LOC adviseurs medezeggenschap klaar om cliëntenraden te adviseren en informeren.”

Mijn werkdagen bij LOC zijn dinsdag en donderdag. Je bereikt me via 030 2843200 of e-mail m.cuijpers@loc.nl

Meer weten: 

– Kom via ons platform in contact met Mariëlle Cuijpers
– Lees meer over Mariëlle Cuijpers via haar LinkedIn profiel
– Nieuwsgierig naar andere collega’s? Ze stellen zich allen voor via ons platform: professionals LOC 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.