Ellen – Ook jij draagt bij!

Geplaatst op 12 maart 2021

Sinds vorig jaar valt de jeugdzorg binnen de reikwijdte van de Wmcz 2018. Een goed moment om jeugdzorgorganisaties bewust te maken van de meerwaarde die medezeggenschap heeft. En van wat medezeggenschap bij elke organisatie betekent voor de belangenbehartiging, de vertegenwoordiging én emancipatie van kinderen en ouders met ervaringen in de jeugdzorg. 

Verschillende perspectieven in beeld

In de komende weken laten we ouders aan het woord die ervaring hebben in of met de jeugdzorg. Daniëlle en Edwin vertelden eerder al hun verhaal, en vandaag is het de beurt aan Ellen. Zij maakt duidelijk dat iedereen er toe doet. En dat iedereen kan bijdragen aan goede medezeggenschap en waardevolle jeugdzorg. Dat het niet uitmaakt wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt. De levenservaring die je meeneemt, zorgt ervoor dat je vanuit je hart kan bijdragen aan medezeggenschap.

Onze visie

De visie van Ellen dat iedereen er toe doet, sluit naadloos aan bij onze visie op waardevolle (jeugd)zorg. Wij vinden dat ieder mens van waarde is. Voor zichzelf en voor de maatschappij. Of ze nu een jongere zijn die te maken krijgt met jeugdzorg, of iemand die zich juist in een cliëntenraad wil inzetten voor goede medezeggenschap. We erkennen hun kwetsbaarheid, maar geloven dat zij binnen hun eigen mogelijkheden verantwoordelijk voor hun eigen leven zijn. Hoeveel verantwoordelijkheid iemand kan dragen, zal dus per mens en ook per leeftijd verschillen. Zo kunnen kinderen, jongeren en ouders in de jeugdzorg door problemen niet altijd verantwoordelijk zijn voor alles in hun leven. Maar zij kunnen wel ondersteund worden. En om dat te doen, hoef je geen stapel studieboeken in je rugtas mee te nemen. De levenservaring en intrinsieke motivatie die je in die rugtas meedraagt, is genoeg om je steentje bij te dragen aan goede medezeggenschap en waardevolle jeugdzorg.

Informatie en ondersteuning

  • Lees hier meer over ons plan voor het versterken van de medezeggenschap in de jeugdzorg;
  • Lees hier meer over het plan Radicale vernieuwing jeugdzorg;
  • Wij ondersteunen cliëntenraden in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering zodat zij zo goed mogelijk de belangen van hun achterban kunnen behartigen. Hoe wij dat doen? Bekijk hier onze dienstverlening.
  • LOC heeft veel brochures en hulpmiddelen die je kunnen helpen!
  • Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs Jeugd helpen je graag!
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese