Rust en ruimte voor de ouderen­zorg: Prak­tijkvoor­beeld!

Geplaatst op 6 december 2023

CZ zorgkantoor sloot met zes Zuid-Limburgse organisaties in de ouderenzorg een vijfjarenovereenkomst. Hierin worden afspraken gemaakt over financiële rust, naast resultaatafspraken over de vernieuwing waar deze organisaties zich voor inzetten. “Het is heel fijn dat we daarmee ook samen met onze financiers een gedragen oplossing kunnen bedenken, die moet bijdragen aan de toekomstbestendigheid van de zorg.”

Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe onze oproep aan het kabinet ‘Geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen’ in de praktijk uit kan pakken. Als het kabinet nu rust en ruimte geeft voor de ouderenzorg van morgen.

Jaap Stappers, manager Verpleging en Verzorging bij CZ, zegt dat het tijd heeft gekost om vertrouwen in elkaar op te bouwen. Het vraagt van alle betrokkenen dat zij over eigen grenzen heen kijken. Roger Ruijters is bestuurder bij Envida, één van de zes zorgorganisaties. Envida kan inmiddels honderden woningen toewijzen aan mensen die (verpleeghuis)zorg nodig hebben. “Wij zien, dat mensen minder zorg nodig hebben als we die bieden op een plek waar zij zich thuisvoelen. Als ze niet het gevoel hebben dat ze mee moeten in het regime van het instituut waar ze wonen. Door op een andere manier zorg te bieden, is het arbeidsmarktprobleem veel minder groot.”

Steun de oproep! Teken de petitie!

Wil je meer weten over het manifest en het uitgebreide advies? Teken onze petitie: Kabinet, geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen! – LOC Cliëntenraden (clientenraad.nl)

We hebben veel handtekeningen nodig om er voor te zorgen dat het kabinet niet om ons heen kan. Help je mee? Teken de petitie en deel het in je netwerk.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese