Nieuwe data net­werkbijeen­komsten Jeugdzorg: eerstvol­gende op 15 september!

Geplaatst op 25 augustus 2021

Beste (leden van) cliëntenraden,

Omdat we merken dat cliëntenraden behoefte houden aan onderlinge uitwisseling organiseert LOC de komende maanden weer drie nieuwe (online) bijeenkomsten. Tijdens iedere bijeenkomst staat een (actueel) onderwerp centraal. 

Praktische informatie en thema’s

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  1. Woensdag 15 september 2021 van 09:30 uur – 11:00 uur

Thema: De opvolging van het SER-rapport ‘Van systemen naar mensen’. De SER doet tien aanbevelingen om de uitvoeringen van de jeugdzorg te verbeteren. Wat zijn de reacties en hoe ziet men de rol van cliëntenraden?

  1. Woensdag 20 oktober 2021 van 19:30 uur – 21:00 uur

Thema: Dossiervorming in de jeugdzorg. Waarom is er een dossier, wat staat erin, van wie is het, welke rechten hebben ouders en kinderen? En wat is de ervaring van cliëntenraden? Eerder dit jaar verscheen deze publicatie. We nodigen een van de partners uit om dit gesprek met ons te voeren. 

  1. Donderdag 2 december 2021 van 16:00 uur – 17:30 uur

Thema: Medezeggenschap in de praktijk. Hoe vullen verschillende raden hun rol in en hoe kunnen we van en mét elkaar leren?

Locatie

Per bijeenkomst wordt uiterlijk een week van tevoren bepaald of het online of bij LOC plaatsvindt. Alles in overeenstemming met de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Verslag vorige bijeenkomst

Op dinsdag 11 mei  vond de laatste online netwerkbijeenkomst plaats met cliëntenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming. Lees hier het verslag. We organiseren deze bijeenkomsten om cliëntenraden met elkaar te verbinden en om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de verschillende regio’s in het land. Het gaat op zo’n moment om informeren, inspireren en het delen van goede voorbeelden met elkaar. 

Kom je ook?

Meld je dan aan voor een (of meerdere) bijeenkomsten! Dit kan via de onderstaande aanmeldingsformulieren. Na aanmelding ontvang je de online link (wanneer het online gehouden wordt). 

  1. Woensdag 15 september 2021 van 09:30 uur – 11:00 uur
  1. Woensdag 20 oktober 2021 van 19:30 uur – 21:00 uur
  1. Donderdag 2 december 2021 van 16:00 uur – 17:30 uur
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese