LOC Tijdschrift Zorg & Zeg­genschap | “Laat ouderen­zorg weer om mensen draaien”

Geplaatst op 22 maart 2024

De lente-editie van Zorg & Zeggenschap ligt weer bij onze leden op de mat. En is voor iedereen online te lezen. De artikelen zijn los te beluisteren via je favoriete podcastapp (Zoek op LOC Verhalen uit ons landelijke netwerk). Het voorwoord ‘Waar hebben we invloed op?’ is van LOC-coördinator Marthijn Laterveer.

“Natuurlijk kunnen we de grote problemen in de wereld en in ons eigen land niet zomaar oplossen. Maar in het klein kunnen we wel degelijk heel veel bereiken. De visie op de toekomst van de ouderenzorg die LOC met 1500 mensen ontwikkeld heeft, is daar een prachtig voorbeeld van. We hebben ons niet afhankelijk gemaakt van de politiek, maar met zeer veel mensen aangegeven hoe wij de zorg en eigenlijk de samenleving willen organiseren.” Lees het hele voorwoord.

https://spotifyanchor-web.app.link/e/TcMY0ZtKaIb

Een aantal artikelen uit de nieuwe Zorg & Zeggenschap

Juist lokale cliëntenraden weten wat er leeft op locatie

Zeggenschap organiseren zo dicht mogelijk bij mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. En zo bijdragen aan waardevolle zorg zodat mensen het leven kunnen leiden dat bij hen past. Lokale cliëntenraden spelen daarbij een belangrijke rol. Om die rol nog beter te kunnen vervullen, biedt LOC een breed scala aan trainingen, scholing, trajecten en bijeenkomsten.
Lees het artikel
Beluister artikel

LOC teleurgesteld over oponthoud invoering nieuw Generiek kompas

Negentien landelijke organisaties waaronder LOC hebben hard gewerkt aan de opvolger van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het nieuwe ‘Generiek kompas Samen werken aan kwaliteit van bestaan’ beschrijft voorwaarden en instrumenten die goede zorg thuis en in het verpleeghuis
moeten garanderen. Zorginstituut Nederland heeft echter voorlopig de regie overgenomen.
Lees het artikel
Beluister artikel

Vrijwilligers LOC-Bouwpool geven stokje door

De LOC-Bouwpool moet verjongen, vinden tachtigers Jan Meerpoel, Remmert Pels en Henk Neep. Daarom hebben zij na vele jaren intensieve begeleiding van cliëntenraden tijdens adviestrajecten bij (ver)bouw- en nieuwbouwprojecten, afscheid genomen van LOC. “Kwaliteit van wonen is een
voorwaarde om een waardevol leven te kunnen leiden.”
Lees het artikel
Beluister artikel


Lees de nieuwe Zorg & Zeggenschap online!

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese